Wahlmanin pitkät perinteet nykyaikaan

E.R. Wahlman OY on perinteikäs hattuliike, joka valmistaa tohtorinhattuja sekä ylioppilas- ja teekkarilakkeja vuosikymmenten kokemuksella. Wahlmanin Sofiankadulla sijaitsevasta kivijalkamyymälästä löytyy myös monia muunlaisia päähineitä, kuten juhlavia silintereitä ja trendikkäitä Helsinki Capeja.

Wahlman.fi-verkkosivustoprojektin ensisijaisena tavoitteena oli tuoda jo tiensä päähän tulleet verkkosivut nykyaikaan. Sivuilta toivottiin sitä, että ne toimisivat kaikilla päätelaitteilla ja että niiden sisältöjä voitaisiin itse päivittää.

Yrityksen logon ja uuden visuaalisen ilmeen suunnitteli Taru Staudinger yhdessä Jon ”Oski” Granströmin kanssa. Suunnittelimme sivuston konseptia sekä sivu- ja sisältörakennetta ja piirsimme rautalankamalleja kolmistaan. Niiden pohjalta kehitin teeman WordPressiin. Kaksipäiväisten valokuvausten aikana kuvasimme kaikki Wahlmanin tuotteet sekä tohtorinhatun valmistusprosessin.

Lähtökohtaisesti sivustosta ei oltu tekemässä verkkokauppaa, ja verkkokauppasovelluksen muokkaaminen tarvetta vastaavaksi olisi ollut turhan raskas ratkaisu. Sen tyyppistä konseptia kuitenkin oltiin etsimässä, joten tein ylläpitoliittymään kaksi tarkoitukseen soveltuvaa sisältötyyppiä: tuotteet ja tuoteryhmät. Niiden avulla sisältö saatiin juuri oikeanlaiseen hierakkiseen järjestykseen myös sivustolla esitettäväksi.

Uusi sivusto kuvastaa Wahlmanin käsityöläisyyttä ja pitkiä perinteitä ollen silti nykyaikainen.