Portfolio

Suomalaisen asiantuntijatyön uusi aika

Luoto Company on ohjelmistoalan start up -yritys. Tuoreiden liiketoiminta- ja viestintäsuunnitelmien pohjalta uuden verkkosivuston suunnittelu oli helppo aloittaa.

Nettisivuilla ei ole itseistarkoitusta, joten juuri tämän tyyppiset projektit, joissa asiakkaalla on selkeä näkemys ja tahtotila, miksi nettisivut tehdään ja mitä niillä tavoitellaan, ovat mieluisimpia. Minua motivoi se, että tekemiselläni on merkitys.

Tämän kokoluokan projekteissa käyttämäni “lyijykynähahmotelmista suoraan WP-teemaksi” -metodi ei oikein toimi. Tiimissä mukana oli myös graafinen suunnittelija Lea-Maija Laitinen, joka teki yrityksen visuaalisen ilmeen ja yleisohjeistuksen. Sen pohjalta hän herätti piirtämäni rautalangat eloon, ja asiakkaan kommentoinnin jälkeen pääsin kehittämään WP-teemaa. Prosessi kesti hieman normaalia kauemmin, mutta kyllä jälkikin on sen näköistä, että kannatti.

Yrityksen alkuvaiheessa sivuston painopiste on ollut rekryssä. Siinä onkin onnistuttu mainiosti: 20 ensimmäistä osakasta jo aloittaa hommiansa. Se on merkittävä saavutus muutamassa kuukaudessa, kun ottaa huomioon alaa riivaavan työntekijäpulan.

Toivotan onnea ja menestystä Luoto Companylle jatkossakin.