Vilkas blogi osaksi yrityssivustoa

Alkusyksystä liityin Sinisen Meteoriitin verkkosaitin uudistustiimin vahvistukseksi. Konseptoin sivuston ja vastasin sen toteuttamisesta yhdessä Meteoriitin asiantuntijoiden kanssa.

Pääosassa blogi

Projektissa yhdistettiin aiemmin erillisenä sivustona ollut vilkas Impakti-blogi ja yrityssivusto yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Asiantuntijoiden blogikirjoitukset ovat olennaisinta sisältöä silloin, kun kerrotaan yrityksen tarjoamista palveluista ja teknologioista. Ratkaisu tuo heidän parhaan osaamisensa esille juuri oikeissa paikoissa. Oikeassa asiayhteydessä kerrottu ajankohtainen tieto palvelee suoraan myös asiakkaita. Koko sivusto rakennettiin tähän ideaan perustuen.

Ilme ohjeistuksen pohjalta

Toteutin saitin visuaalisen ilmeen Meteoriitin tuoreen graafisen ohjeistuksen pohjalta. Rohkea väritys ja näyttävät otsikoinnit muodostavat selkeän kokonaisuuden.

Tehtävien hallinta Trellossa

Projektin tehtäviä hallinnointiin Trellossa. Sen boardit ja listat ovat erinomaisia välineitä palastellessa isoa projektia selkeisiin pienempiin tehtäviin. Näimme koko ajan, mitä on tehtävänä ja kenen vastuulla mikäkin tehtävä on. Yhteistyö Meteoriitin superammattilaisten kanssa oli koko ajan jouhevaa ja kaikki pysyivät kartalla.

Uudet työkalut: Grunt ja BEM

Olen ottanut työnkulkuuni mukaan Gruntin. SASS- ja javascript-tiedostojen kääntäminen ja minifiointi on helposti hallittavissa, ja turhat tiedostolataukset on helppo välttää. Myös teeman lähdekoodin ylläpitäminen helpottuu entisestään. Luokkien nimeämiskäytännössä olen tykästynyt BEM-metodiin.