Portfolio

PJH Servicen saitti oppikirjan mukaan

Keissi: Kasvavan koneurakointiyrityksen verkkosivusto

PJH Servicen verkkosivustoprojekti on erinomainen esimerkki siitä, miten nettisivut tuotetaan oppikirjan mukaan. Ensin tutustutaan alaan ja yritykseen, sitten tehdään sisällöt. Kun vasta sen jälkeen projekti siirretään graafikon ja edelleen koodarin työpöydälle, niin tehdyt ratkaisut perustuvat munkkilatinan sijasta oikeisiin viesteihin ja määriteltyihin tavoitteisiin. Näin homma menee kerrasta maaliin, ja vältytään tuplatyöltä. Se on nopeaa ja kustannustehokasta.

Aluksi kävimme yleisen keskustelun koneurakointialasta Suomessa ja kartoitimme yrityksen positiota suhteessa kilpailijoihin. Mietimme yrityksen viestejä, vahvuuksia ja heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia. Kun yrityksen olemassaolon tarkoitus ja tähtäin olivat selkeät, tiedettiin myös projektin suunta ja verkkosivuston tavoitteet.

Edellisen perusteella loin aihion sivuston sivu- ja sisältörakenteesta: minkä tyyppisiä sisältöjä sivuilla tulisi olla, mitä siellä sanotaan ja missä järjestyksessä. Lensin Pohjois-Karjalaan, ja kirjoitimme yhdessä asiakkaan kanssa verkkosivuston sisällöt, mistä asiakkaalla olikin hyvin selkeä näkemys. Mitään ei tarvinnut arpoa eikä kahta kertaa miettiä; tiedettiin tarkalleen, mitä pitää sanoa, kun ykkösviesti ja tavoitteet olivat selvillä.

Samalla loimme listan tarvittavista valokuvista. Sen perusteella asiakas suunnitteli, mille työmaille suuntaisimme kuvauskalustoni kanssa. Kaksi seuraavaa päivää suhasimme pitkin Itä-Suomen työmaita, ja kirjaimellisesti rämmin kamera kaulassa haarojani myöden hangessa kilpaa kaivinkoneiden kanssa.

Tuotettujen sisältöjen ympärille kehitin WordPress-teeman, jonka graafinen ilme syntyi aiemmin tehdyn logon ja värimaailman pohjalta.