Portfolio

Libera.fi:n täysremontti

Keissi: Vilkkaan sivuston täysremontti

Ei ole itsestään selvää, että verkkosivujen ylläpitäminen WordPressillä olisi helppoa ja nopeaa. Sitä se parhaillaan toki on, mutta WordPress on myös erittäin helppo saada aikamoiseen solmuun, jolloin päivittäiset ylläpitorutiinit eivät onnistukaan käden käänteessä ja sivusto hidastelee.

Liberan verkkosivuston uudistamisprojektin alussa kirjasimme konseptiin ensimmäiseksi tavoitteeksi: “Sivut ovat säätiölle tärkein viestintäkanava ja tiedon kotipesä. Tehokkuuden nimissä niiden päivittämiseen ja ylläpitoon ei kuitenkaan saa kulua aikaa ja ylimääräistä vaivaa.” Siksi asetimme ylläpitäjät yhdeksi ensisijaisista kohderyhmistä ja päivittämisen helppouden tärkeimmäksi tavoitteeksi – mielestäni näin tulisi olla aina.

Sivuston visuaalinen ilme perustuu Liberalle tehtyihin tuoreisiin Työnalle OY:n suunnittelemiin printtimateriaaleihin. Pyörää ei ilmiasussa keksitty uudelleen, vaan valmiita elementtejä käytettiin useissa näkymissä hieman eri tavoin.

Projektin aikana opin tutkimaan ja arvioimaan monien WordPress-lisäosien toimintaa ja tarpeellisuutta – ja myös tarpeettomuutta.

Sivustoa kehitetään edelleen.