Portfolio

Ensimmäinen responsiivinen toteutukseni

Keissi: Kuntavaaliehdokkaan kampanjasivusto suositun blogin kylkeen siten, että käyttäjäkokemus pysyy yhtenäisenä.

Koin responsiivisen herätykseni keväällä 2012 luettuani Ethan Marcotten kirjan ”Responsive Web Design”. Sen jälkeen mikään ei ole ollut kuten ennen. Sinin kuntavaalisivusto oli ensimmäinen toteutukseni, jossa pääsin kokeilemaan juuri oppimaani.

Konseptin pohja-ajatuksena oli, että hyvin Googlella löytyvää Sinin blogia ei muutettaisi, vaan kampanjasivut tehtäisiin sen kylkeen. Näin vanhat lukijat löytäisivät uudet sivut helposti ja uusille sivuille tulijat päätyisivät puolestaan lukemaan blogia. Sivuston visureferenssi oli blogissa käytetty WordPress.comin valmis teema, joten vanhat lukijat kokisivat uuden sivuosion tuttuna.

Sinin tiimi ideoi ”Tässä pitäisi olla” -katutempauskonseptin. He lähestyivät minua ”tägää paikka karttaan” -idealla, ja se kuulosti tosi hyvältä. Löysin saman tyyppisen Joomla-lisäosan, jonka pohjalta toteutin simppelin karttasovelluksen.

Sinify* Yourself on hyvä esimerkki siitä, mitä saan aikaan parissa tunnissa: http://sinify.sinikorpinen.fi. Sinify* Yourself olisi ollut aivan mahtava kännykkäkamerasovellus, mutta idiksen saatuani vaaleihin oli vain pari päivää aikaa. No, ehkä seuraaviin kuntavaaleihin opettelen tekemään myös mobiiliappeja.

Mitä opin: Responsiivinen suunnittelu on oletusarvo, ei vaihtoehto.