Sivusto ministeriön tekoälyohjelman valmistelun viestinnän tueksi

“Jee, pääsen tekemään robottia!” oli ensimmäinen ajatukseni, kun Ellun Kanat pyysi minulta tarjousta tekoalyaika.fi-sivuston uudelleen suunnitteluun.

Ymmärsin toki, ettei kyse ollut robotin rakentelusta vaan sivuston redesignista toimimaan paremmin ministeriön hankkeen viestinnän tukena. Taustalla oli Sissyn suunnittelema mainio graafinen ohjeisto ja Ellun Kanojen huipputiimi, jolla oli vahva ote ohjelman valmisteluun sekä siihen, miten sisältöjen tulisi järjestäytyä uusille sivuille.

Suunnittelimme Ellun Kanojen kanssa sivuston sisältöhierarkian alusta pitäen uudelleen. Kehitin sitä varten kustomin WordPress-teeman sekä muutaman sisällönjärjestelyä tukevan WordPress-pluginin ohjelman visuaalista ohjetta mukaillen.

Projekti oli vajaan parin kuukauden mittainen puristus, mutta pysyimme hyvin suunnitellussa aikataulussa. Yhteistyö Ellun Kanojen kanssa – se vain toimii.

Seuraan suurella mielenkiinnolla ohjelman etenemistä. Robottia en ole vieläkään päässyt kyhämään, mutta Elements of AI -kurssin aion suorittaa.